Küresel Isınma ve İklim Değişikliği

Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre koruma bilincinin gerek okul çapında, gerekse toplumsal düzeyde arttırılması için birçok farklı dersin müfredatına paralel olarak yürütülen etkinlik ve projelerde etkin olarak rol almaktadırlar. Okulumuzda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından bu yana Eko Okullar programı çalışma konusu olarak işlenmekte olan "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" son yıllarda hem ülkemizde, hem de Dünyada ön plana çıkan önemli bir konudur. Hava sıcaklıklarının artışı, karbondioksit oranının yükselmesi, buzulların erimesi, fırtınaların artması, kuraklık ve çölleşmenin artışı, artık herkesin kabulleneceği netlikte iklim değişikliği gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bilim adamları özellikle son 100 yılda sanayi devriminin tamamlanması, fosil yakıtlarının artması ve atmosfere salınan karbondioksit başta olmak üzere diğer sera gazlarının artışı nedeniyle sıcaklıkların artışını, buzulların erimesini ve birçok meteorolojik ve hidrolojik anomalileri tespit etmiştir. Yapılması gereken, bilim adamlarının hazırladığı en kötü senaryolara göre acil tedbir almak ve bunları desteklemektir. Bu olayların hızını arttıran en büyük faktör sürekli artan nüfus ve çarpık kentleşme paralelinde artan enerji üretimi ihtiyacıdır. Dolayısıyla dünyaya ve çevreye yapılacak kişisel en güzel yardım enerji tasarrufudur. Okul toplumu olarak sorunun değil, çözümün bir parçası olmak sloganıyla yola çıkarak bireysel ve okul çapında enerji tasarrufu sağlayacak sürdürülebilir projeler geliştirmek, okulumuzdaki çevre koruma bilinci ve duyarlılığını daha da arttırmak için çalışma konumuz olarak "Küresel Isınma ve İklim Değişikliği" seçilmiştir.

Küresel Isınma ve İklim Değişikliği