Branşlar

SPOR

ATLETİZM (Koşu-Atma-Atlama) / Hazırlık - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Sınıflar
(Branşın açılabilmesi için tercih eden öğrenci sayısının en az 16 olması gerekmektedir.)

Rüzgârdan daha hızlı koşup, en yükseğe ve ileriye atlamaya, tüm gücünü gösterip en uzağa atmaya var mısın?

Atletizm, en kolay sporlardan biri ve diğer sporların da temeli olması dolayısıyla çocukları spora başlatmak için idealdir.

Öğrencilerimiz, çalışmalar süresince öğrenmiş oldukları koşu, atma, atlama tekniklerini dönem sonunda yapacakları yarışlarda uygulama fırsatı bularak, gelişimlerini değerlendirirler.

BASKETBOL / Hazırlık - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Sınıflar

Öğren, karar ver, oyna!

Basketbol; sosyal ve fiziksel gelişime katkı sağlayan bir spor dalıdır. İletişim becerilerinin yanında paylaşma ve yardımlaşma güdüsünün arttığı, liderlik becerilerinin geliştiği ve özgüvenin arttığı bilimsel olarak saptanmıştır. Ekip çalışması ve takım ruhunun etkin olduğu branşlardan biri olan basketbol sürat, kuvvet ve esnekliği geliştirerek fiziksel kondüsyonu artırır.

Basketbolda önce pas çeşitleri, top atma ve tutma çalışmaları eğlenceli bir şekilde öğretilir. Öğrencilerimiz daha sonra şut ve turnike adımlarını öğrenerek kurallı maç yapma seviyesine ulaşırlar.

CİMNASTİK / 3 - 4 Yaş / Hazırlık - 1. Sınıflar

Atlama, yuvarlanma, tırmanma, denge ve esneklik çalışmaları ile neler yapabileceğine inanamayacaksın!!!!

Cimnastik vücudu fiziksel olarak düzeltme ve geliştirme amacıyla düzenli hareket ettirme sanatıdır. Ayrıca vücudu çevikleştirmek ve güçlendirmek için yapılan alıştırmaların tümüdür.

Öğrencilerimiz dönem sonunda, öğrenmiş oldukları hareket ve becerileri seriler halinde koreografik şekilde sergilerler.

PİLATES / 3 - 4 Yaş

Beden farkındalığını kazanmak, gücünü ve kontrolünü keşfetmek istiyorsan doğru yerdesin. Unutma pilates sadece mükemmeli arayanlar içindir!

Öğrencilerimiz bir haftalık eğitim sonunda öğrenmiş oldukları dansı sahnede sergilerler.

SATRANÇ / 3 - 4 Yaş

Hamle sırası sende!

Altmış dört kareli bir tahta üzerinde, siyah ve beyaz renkli, değerleri ve adları değişik on altışar taşla iki kişi arasında oynanan düşünce ve strateji oyunu. Mücadeleye hazır mısın?

Satranç eğitimi; bu sporun sanatsal yanını ön plana çıkartarak; öğrencinin iyiye, güzele ve doğruya yönelmesini, sanat ve sanatçıya saygı duymasını, düşünce disiplininin geliştirilmesine yardımcı olmayı ve toplumda dengeli, örnek kişiler olarak yer almasını sağlamayı amaçlar.

TENİS / Hazırlık - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Sınıflar

Avustralyalı tenisçi Samuel Groth’ un servisi saatte 263 km hızla atarak dünya rekoru kırdığını biliyor musun? Tenis topuna 264 km hızla vurmaya hazır mısın?

Tenis kişiyi fiziksel, psikolojik ve sosyal yönden geliştirerek, bireye çeviklik, denge, esneklik ve hız kazandırır. Ayrıca vücut koordinasyonunu artırır.

Öğrencilerimiz dönem boyunca backhand-forehand vuruşlarını, servis atışlarını öğrenerek maç yapabilme seviyesine ulaşır ve dönem sonunda turnuva yaparlar.

* Tenis dersinde öğrenciler kendi raketlerini kullanacaktır.

VOLEYBOL / 2, 3, 4, 5, 6, 7. Sınıflar

Öğren, karar ver, oyna!

Voleybol; vücudun esneklik kazanmasına, diğer toplu sporlara nazaran daha fazla yardımcı olur. Voleybol oynayan çocuklar, görev ve sorumluluk alıp bunları yerine getirmeyi öğrenir.

Ekip çalışması ve takım ruhunun etkin olduğu branşlardan olan voleybolda; dönem boyunca pas çeşitleri, paslaşma, servis atma teknikleri eğlenceli bir şekilde öğretilir. File üzeri oyunlarla başlayıp basit kurallı maç yapma seviyesine ulaşan öğrencilerimiz dönem sonunda voleybol turnuvası ile gelişimlerini değerlendirme fırsatı bulurlar.

YOGA / 3 - 4 Yaş

Eğlenceli yoga duruşlarının yanı sıra nefes çalışmaları, oyunlar, hikâyelerle çalışmalar yapalım. Namaste!!

Yoga; fiziksel, mental ve ruhsal olarak yapılan uygulama ve disiplindir. Hayal gücünü kullanmak, doğru nefes almak, esnek bir beden ve enerji dolu bir ruh haline sahip olmak için çok etkili bir egzersiz bütünüdür.

Öğrencilerimiz dönem sonunda öğrenmiş oldukları yoga duruşlarını sahnede sergileme fırsatı bulurlar.

YÜZME / 3-4 Yaş / Hazırlık - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Sınıflar

Vücut kaslarını bir bütün olarak çalıştıran yüzme sporu, büyüme çağındaki çocukların bedensel gelişimini olumlu yönde etkiler.

Öğrenciler dönem boyunca yaş ve yüzme seviyelerine uygun olarak suda durma, serbest, sırt üstü, kurbağalama ve kelebek yüzme stillerinin eğitimini alarak uygulamalarını yaparlar.