BURÇAK EYÜBOĞLU

BURÇAK EYÜBOĞLU FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ

Kudret Uluköy

Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü

Ülkemizde Fen Liseleri, Fen ve Teknoloji Liseleri, bilim ve teknolojiye gönül vermiş gençler yetiştirmek ve gençlerin bilim adamı olmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş okullardır.

Eyüboğlu Fen Lisesi 1993, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 2017 yılında kurulmuş olup Eyüboğlu Eğitim Kurumları'nın diğer okulları gibi tüm öğrencilerini akademik ve sosyal yönden ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olarak yetiştirmeyi ve tüm dünyada örnek alınacak bir eğitim kurumu olmayı vizyon olarak benimsemiştir. Bu vizyonu gerçekleştirmek için yüksek etik ve akademik standartlara sahip, sürekli ve etkin öğrenen, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeyen öğrenciler yetiştirmeyi hedefler. Bu hedef doğrultusunda hem üstün nitelikli bilim insanı kimliğine uygun olarak sorgulayan, araştıran, değerlendiren, dönüşümlü düşünen hem de sosyal becerileri gelişmiş donanımlı bireyler olarak öğrencilerini mezun etmeyi amaçlar.

Fen Lisesi öğrencilerimizin temel bilimler, mühendislik ve tıp alanlarında uluslararası bilimsel gelişmeleri takip edebilmelerini ve araştırma yapabilecek düzeyde İngilizce öğrenmelerini sağlamak amacıyla Eyüboğlu Eğitim Kurumları, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye’de ilk defa Fen Liselerinde Hazırlık sınıfı açılmasını sağlayarak, 2017 yılında Fen Lisesi’ni Hazırlık Sınıfı Bulunan Fen ve Teknoloji Lisesi olarak dönüşümünü tamamlanmıştır.

Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesinde belirlediğimiz temel hedeflere ulaşmak için öncelikle fen bilimlerinin deneysel özelliğinin göz önünde tutulduğu yoğun proje çalışmaları yapılır. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere ve yeni buluşlara ilgi duyan öğrencilerimize çalışabilecekleri her türlü ortamın ve koşulun sağlandığı Fen ve Teknoloji Lisesinde öğrencilerimiz, TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışmalarına, TÜBİTAK Olimpiyatlarına ve diğer yarışmalara Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Bilişim dallarında hazırlanır ve katılırlar. Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik dallarının ilk harflerinden oluşan STEAM eğitimleri alırlar ve üretime dayanan projelere ortaya çıkarırlar. Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüller alarak, başarılarını pekiştirmektedirler. Bu çalışmaları bilimsel temellerde geliştirmek için gerektiğinde üniversitelerle bağlantı kurulur. Ayrıca özellikle son sınıf öğrencileriyle üniversite giriş sınavına hazırlık amacıyla yoğun çalışmalar yapılır ve bu çalışmalar periyodik olarak yapılan deneme sınavlarıyla değerlendirilir.

Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, kuruluş yılından bu yana üniversite giriş sınavlarında elde ettikleri % 100 başarı ile en çok tercih edilen üniversitelere yerleşmektedirler. Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesinde, Fen ve Matematik alanlarında yetenekli olan öğrencilerimizin, bu alanlarda en iyi şekilde üniversiteye hazırlanmaları ve hedefledikleri üniversitelere yerleşmeleri okulumuzda aldıkları eğitimin bir sonucudur.

Fen ve Teknoloji Lisemizde okuma hakkı kazanan öğrenciler, İngilizce seviye sınavı sonucuna göre Fen ve Teknoloji Lisesi Hazırlık sınıfına ya da 9.sınıfa devam edebileceklerdir. Lisemizde, çok iyi düzeyde “İngilizce” öğretildiği gibi İkinci yabancı dil olarak iyi derecede “Almanca” öğretilmektedir. Ayrıca, aldıkları derslerle öğrencilerimizin; bilişim, bilgisayar bilimi, robotik ve programlama alanlarında güçlü bir alt yapıya sahip olmaları, bilinçli birer dijital vatandaş olarak yetişmeleri hedeflenmektedir. Fen bilimlerine ve teknolojiye gönül vermiş, bilim adamı kimliğiyle yetişen ve sosyal farklılıkları olan gençlerimizin yeri olan Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi hakkında daha detaylı bilgi almak istediğinizde kampüsümüzü gezebilir, ilgili yöneticilerimizle görüşebilirsiniz.

Müdür Yardımcılarımız

Seyhan Ergül