YÜKSEKÖĞRETİM DANIŞMANLIĞI

COLLEGE COUNSELING - YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DANIŞMANLIĞI

Yurt dışı yükseköğretim danışmanlığı ofisimiz, üniversite eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilerimize ve velilerine yurtdışında uygun ülke, okul ve program bilgilendirmeleri yaparak başvuru sürecinde destek vermektedir. Ofisimiz, öğrencilerimizin belirledikleri hedeflere, akademik sosyal ve kültürel alt yapılarına ve aile bütçelerine en uygun seçeneklerin değerlendirilmesi konusunda yardımcı olurken, başvurmayı planladıkları üniversitelere hazırlanma konusunda da bilgilendirme yapmaktadır. üniversite başvuruları için gerekli olan tüm akademik dokümantasyon ofisimiz tarafından sağlanır.

Amerika, İngiltere, Kanada gibi eğitim dili İngilizce olan ülkelerin yanı sıra Avrupa’da Hollanda, İtalya, Almanya, İspanya gibi ülkelerde veya Japonya, Çin, Singapur gibi ülkelerde üniversitelerde sunulan programlar hakkında öğrenci ve velilere yönelik sunumlar, atölye çalışmaları düzenlenir. Ayrıca, öğrencilerimizi başvuru sürecine hazırlamak için Essay yazma, CV hazırlama, başvuru formlarını doldurma gibi konularda da atölye çalışmaları yapılır.

Yurtdışında eğitim seçenekleri konusunda bilgi almak isteyen öğrencilerimiz için her sene en çok tercih edilen ülke ve üniversitelerden 70- 80 civarında yurtdışı okul yetkilisini okulumuzda veya online platformlarda ağırlayarak öğrencilerimize sorularına bire-bir cevap alabilme imkanını sunuyoruz.

Yurtdışı yükseköğretim danışmanlığı ofisimiz, her sene Aralık ayı sonunda “College Day” etkinliği ile yurtdışında okuyan mezun öğrencilerimizi, yurtdışında okumak isteyen öğrencilerimiz ile bir panel/söyleşi ortamında buluşturur. Mezun öğrencilerimiz eğitim gördükleri üniversiteler, sosyal yaşam, yurt olanakları gibi konular hakkında öğrencilerimize bilgi verir, sorularını cevaplarlar.

YURT İÇİ YÜKSEKÖĞRETİM DANIŞMANLIĞI

Yükseköğretim hayatlarına Türkiye’de devam etmek isteyen öğrencilerimizin, ilgi, yetenek ve hedefleri doğrultusunda doğru alanı ve üniversiteyi belirlemelerine ve hedeflerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla danışmanlık hizmeti verilir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik birimi ile birlikte yürütülen çalışmalar Lise Hazırlık sınıfından itibaren başlar.

Yükseköğretim Danışmanlık

Yurt içi yükseköğretim danışmanlığı kapsamında aşağıdaki çalışmalar yapılır:

• Bilgilendirme Toplantıları

Rehberlik Birimi tarafından öğrencilerimize ve velilerimize yönelik düzenli çalıştaylar, seminerler ve paylaşım toplantıları yapılır.

• Bireysel Görüşmeler

Öğrencilerimizi zihnen ve davranışsal olarak sınava hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Rehberlik Birimi tarafından lise hayatı boyunca akademik planlama becerisini, duygusal gelişimini ve motivasyonunu desteklemeye yönelik yapılan görüşmelerdir. Lise hazırlık sınıfından itibaren başlayan bireysel görüşmelerde etkin ders çalışma, zaman yönetimi, motivasyon, hedef belirleme, test çözme teknikleri gibi eğitsel konu başlıklar ve destek çalışmaları sürdürülür. 11 ve 12 sınıfta hedef takip çalışmaları, meslek seçimleri ve üniversite tercihleri ön plandadır. Bu doğrultuda 11. ve 12.sınıf öğrencilerine hedef belirleme anketi uygulanır. Uygulanan anket ile öğrencinin deneme sınavlarındaki gelişim durumları izlenerek hedefledikleri üniversite ve bölümlerin gözden geçirilmesi sağlanır.

• Danışmanlık Çalışmaları

Lise son sınıf öğrencilerine atanan danışman öğretmenlerimiz öğrencilerimizi yakından takip ederek hedeflerine ulaşmaları konusunda kendilerine rehberlik ederler. Öğrencilerimiz, rehberlik ve psikolojik danışmanlarımız, danışman öğretmenlerimiz her ay bir araya gelerek sınavlara hazırlık çalışmalarını değerlendirir, deneme sınavı sonuçlarının takibi ve hedefe ulaşılmasına yönelik eylem planı yaparlar.

• Kariyer Günü Etkinliği

Günümüzde meslek alanları çok genişlemiş, mesleklerin kendi içlerinde alt bölümleri, uzmanlaşma alanları oluşmuştur. Her yıl lise öğrencilerimiz için düzenlenen “Kariyer Günü” etkinliğinde, mesleklerinde ön plana çıkmış kişiler, üniversite öğretim görevlileri okulumuza davet edilerek öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi sağlanır.

• Üniversite Ziyaretleri

Öğrencilerimizin üniversiteler ve bölümler hakkında doğru bilgiye sahip olmaları ve bu bilgiler ışığında sağlıklı tercihler yapabilmeleri için üniversite ziyaretleri düzenlenir. Öğrencilerimiz üniversite kampüslerini gezerek okulun fiziki ortamı ve sunduğu olanaklar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olurlar.

• Eyüboğlu Üniversite Fuarı Etkinliği

Yurt içi ve yurt dışından vakıf ve devlet üniversitelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimiz üniversitelerin sunumlarına katılır, öğrencilere sunulan akademik, sosyal, kültürel olanaklar, burslar, yurt dışı olanaklar, çift ana dal ve yan dal olanakları hakkında üniversite yetkilileri ile görüşür, bilgi alırlar.

• İş Yeri Meslek Gözlemi

Kariyer planlamanın ilk adımlarından biri de lisede başlayan “işyeri meslek gözlemi” projesidir. Öğrencilerin, sağlıklı bir meslek seçimi için, iş alanları ve meslekler hakkında gerçekçi ve somut bilgilere sahip olmaları, bu bilgileri ilk ağızdan alabilmeleri ve yerinde deneyimlemeleri amacıyla kendilerine yarı yıl, ilkbahar ara tatili ve yaz tatillerinde mesleki gözlem yapabilecekleri staj imkanları sağlanır.