Bütünlük taşıyan bir eğitim anlayışıyla hazırlanan müfredatımızda yer alan beden eğitimi dersleriyle, çeşitli spor branşlarına dair öğrenci kulüpleriyle ve okul takımlarımızla, spor, 3 yaştan itibaren 12. sınıfın sonuna kadar öğrencilerimizin eğitiminin önemli bir öğesidir.

3 yaştan başlayarak, kas ve motor becerilerinin gelişimini destekleyen el-ayak-beyin koordinasyon geliştirici çalışmalarla, jimnastik, yüzme, yoga, satranç gibi dallarla tanışan öğrencilerimiz, ilkokul, ortaokul ve lise boyunca her spor branşının temel becerisini kazanır ve çeşitli branşlarda yetkinlik kazanır.

Her spor branşının temel becerisinin kazandırıldığı beden eğitimi dersi, seviyelerin özelliklerine göre oyunlarla, egzersizlerle, branşa yönelik drillerle sunulur. Anaokulunda gelişimi destekleyici fiziksel etkinliklerle başlayan beden eğitimi, ilkokul 4. Sınıftan itibaren branşlara odaklanır, branşlara dair temel becerilerin kazandırılmasıyla kademeli bir şekilde ilerleyerek öğrencilere jimnastik, basketbol, hentbol, yüzme, voleybol, satranç gibi farklı branşlarda yetkinlik kazandırmayı hedefler. Küçük yaşta başlayan beden eğitimi sonucunda öğrencilerimiz, liseye geldiklerinde, ilgilendikleri spor dalında teknik, taktik, hücum, savunma gibi alanlarda yetkinlik kazanmış olur.

Spor Logo
Spor

Eşsiz spor olanakları

Sanat ve spor faaliyetlerine özel tasarlanmış Sanat ve Spor Kompleksi, açık ve kapalı spor alanları, Çamlıca, Burçak Eyüboğlu Batı Ataşehir ve Kemerburgaz Kampüsü’nde yer alan yüzme havuzları ile Eyüboğlu Eğitim Kurumları, öğrencilerinin, eğitim hayatları boyunca spor yapmalarını, fiziksel olanaklarıyla destekler. Beden eğitimi dersleri kapsamında ve okul yaşamlarında tüm öğrencilerimiz, kurumun spor alanlarından yararlanır.

Çamlıca kampüsünde, 3 basketbol, 2 futbol, 1 tenis/voleybol, 1 hentbol sahası olmak üzere 7 açık saha,

Sanat ve Spor kompleksinde 2 kapalı spor sahası, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 3 dans odası, 1 fitness salonu, Çamlıca İlkokulu’nda 5 çok amaçlı salon, 1 jimnastik odası olmak üzere kapalı spor alanları,

Kemerburgaz kampüsünde, 2 basketbol, 1 futbol, 1 tenis ve 1 voleybol olmak üzere, 5 açık saha, 1 çok amaçlı kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve dans odası,

Burçak Eyüboğlu Batı Ataşehir kampüsünde, 1 basketbol, 1 tenis/voleybol, 1 futbol sahası olmak üzere 3 açık saha, 2 kapalı spor sahası, 3 dans odası ve yüzme havuzu, Burçak Eyüboğlu Batı Ataşehir Anaokulu’nda 1 çok amaçlı kapalı spor salonu ve 1 dans odası,

Ataşehir kampüsünde, 1 açık voleybol sahası, 1 çok amaçlı spor salonu ve 1 dans odası,

Tüm öğrencilerimizin doyasıya spor yapmaları için olanaklar sunar.

Spor kulüplerini seç, hayatında daha fazla spora yer ver

Spora ilgisi olan öğrencilerimiz, geniş bir yelpazede sunduğumuz öğrenci kulüpleri arasından spor branşlarına yönelik açılmış çeşitli kulüplerden ilgisi doğrultusunda seçim yapabilir.

Spor alanında, atletizm, basketbol, binicilik, jimnastik, eskrim, futbol, golf, hentbol, satranç, tenis, voleybol, yüzme, fitness, okçuluk, beyzbol, yelkencilik gibi öğrenci kulüplerimiz yer alır, öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerini gözeterek tasarlanmış kulüp olanaklarımız yaşa ve seviyeye göre farklılık gösterebilir.

Okul takımlarıyla Okullar arası Müsabakalarda Mücadele Et

İlgi ve yetenekleri doğrultusunda ilkokul 2. Sınıf öğrencilerimize yönelik spor branşlarına dair seçmeler yapılır. Öğrencilerimiz yatkın oldukları spor dallarında yetiştirilir, jimnastik, basketbol, hentbol, yüzme, satranç branşlarında haftada 2 gün okul sonrası çalışmalarla ve antrenmanlarla desteklenir. Alt yapı takımları oluşturulur.

Ortaokul itibariyle, öğrencilerimiz, jimnastik, basketbol, hentbol, yüzme, satranç, voleybolun yanı sıra, kayak, snowboard, golf, atletizm, tenis, masa tenisi, binicilik, eskrim, okçuluk, yelken takımlarımızla okullar arası müsabakalarda yarışır, şampiyonalara katılır.

Eyüboğlu Uluslararası Beyaz Fil Satranç Turnuvası

1998 yılında müfredatında satranç dersine yer veren ilk Türk eğitim kurumu olan Eyüboğlu Eğitim Kurumları, 30 yıldır satranç turnuvası düzenleyen bir eğitim kurumu olmanın gururunu yaşamaktadır. Problem çözme, zihni disipline etme, bilgi üretme gibi zihinsel özellikleri kazandırmak ve öğrencilerimizin karşısındakine saygılı olma, paylaşma, rekabet etme, farklı bakış açılarını kabullenme gibi kişisel ve toplumsal değerlerini güçlendirmeyi hedefleyen Beyaz Fil Satranç Turnuvası, 2019 yılından itibaren “uluslararası” bir nitelik kazanmıştır.

Rekor sayıda sporcunun katılımıyla gerçekleşen Eyüboğlu Uluslararası Beyaz Fil Satranç Turnuvası, yalnızca Eyüboğlu öğrencilerine değil, Türkiye’den her yaşta ve seviyede satranç sporcusuna, Elite, U18, U16, U14, U12, U10 ve U8 olmak üzere 6 farklı kategoride yarışma olanağı sunar.

Golf

Golf ile Erken Yaşta Tanış

Eyüboğlu öğrencileri, Ataşehir Golf Kulübü olanaklarından yararlanır. Öğrenci kulüpleri arasından golf kulübünü seçen öğrencilerimiz, kulüp derslerini Ataşehir Golf Kulübü’nde gerçekleştirir. Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının da sponsorları arasında yer aldığı Ataşehir Golf Kulübü, İstanbul’un üçüncü, Anadolu yakasının ise ilk golf kulübü olma özelliğini taşımaktadır. Şehir içinde bir golf sahası olması sebebiyle erişimi kolaydır. Golfe ilgi duyan Eyüboğlu öğrencileri, golf sahasının antrenman ve akademik olanaklarından yararlanır ve golf sporunda başarılara imza atar.