Bilgilendirme

Eyüboğlu Eğitim Kurumları; eğitimin kalitesini yükseltmek; ilgi alanları geniş, fark ederek öğrenen, keşfeden, sorgulayabilen ve sürekli öğrenmeye istekli; karşılaşılan her türlü sorunun bilimsel yöntemlerle çözülebileceğini fark eden, grup çalışmalarına yatkın öğrenciler yetiştirmek; öğrencilerin Fen Bilimleri derslerine olan ilgilerini arttırmak ve proje çalışmalarına gereken önemi vermek amacıyla 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü; İstanbul ili genelinde ilkokul seviyesinde (4. sınıf) ve ortaokul seviyesinde (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) öğrencilerinin katılımıyla ‘23. Bilim Şenliği ve Proje Yarışması’nı gerçekleştirecektir.

Bilim Şenliği bütün öğrencilerin sahip oldukları bilgileri ve yaptıkları uygulamaları günlük yaşamlarına yansıttıkları, edindikleri bilgi ve bulguları başkalarıyla paylaşabildikleri ve ürettiklerini sergilediği heyecan verici bir ortam yaratır, araştırmaya yönlendirir, özgüvenlerini geliştirir ve bilime ilgi duymalarını sağlar; öğretmenlerin ise meslektaşları ile fikir alış-verişinde bulunabilmelerine yardımcı olur. Öğrencilerimizin Bilim Şenliği’ne katılmaları Fen alanında ürettikleri projelerini sunmaları yoluyla olacaktır.

Bu yıl da Eyüboğlu Eğitim Kurumları’ndan katılacak projeler ayrı bir kategoride değerlendirilecek, konuk okullar kendi aralarında yarışacaklardır.

Projeler bir öğrenci tarafından ya da grup (maksimum 2 öğrenci, 1 danışman öğretmen) olarak hazırlanabilir. Sunum için her projeye 10 dakika süre verilecektir.

Proje sunumları 14 Mayıs 2022 tarihinde Google-meet üzerinden çevrim içi/online olarak gerçekleştirilecektir. Sunum dokümanı olarak çevrim içi/online sunuma uygun bir program seçilebilir (örneğin microsoft power point, google slides…)

Proje sunumları Google Meet üzerinden, ödül töreni zoom platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Eksik veya yanlış bilgi ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde çevrim içi/online başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış projeler kabul edilmeyecektir.

E-Mail : talin.tuzunturk@eyuboglu.k12.tr
Tel : 0216 522 12 43
Fax : 0216 522 12 13

İlginize teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.