ROKET TASARIM YARIŞMASI

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Bilim ve Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin 24’üncüsünü bu yıl evimizde geçiriyoruz. Siz öğrencilerimizin bu etkinliğe evlerinizde katılmanız da mümkün. Bilim ve uzay çalışmalarının önemini ve yapılan hazırlıkların zorluklarını kavramak adına bir uzay roketi tasarlamaya ne dersiniz? Üstelik sadece evdeki malzemeleri kullanarak! Matematik ve Fen bölümleri olarak sizlerin yaratıcı roket tasarımlarınızı görmek için sabırsızlanıyoruz.

AMAÇ

Düzenlediğimiz bu etkinlikle,

• Siz öğrencilerimizin uzay çalışmaları ve roketler konusunda yapacağınız ön hazırlık sayesinde araştırma becerilerinizi arttırmayı,
  • Evlerinizde olduğunuz bu günlerde bilimsel çalışmalara ilginizi arttırmayı,
  • Evdeki malzemelerle oluşturacağınız roket sayesinde yaratıcılığınızı geliştirip, sergilemenizi,
  • Ve tabi ki tüm bunları yaparken eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmenizi amaçlıyoruz.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Ortaokul ve Lise Öğrencileri

ÖNEMLİ TARİHLER

Yarışma duyuru tarihi: 5 Haziran 2020
Yarışmaya son başvuru tarihi: 10 Haziran 2020
Sonuçların duyurulması: 13 Haziran 2020

YARIŞMA KOŞULLARI

• Tüm roket modelleri evdeki malzemelerle yapılmalıdır,
  • Roketlerin uçma zorunluluğu yoktur (Uçması için yakıt ve barut gibi tehlikeli maddeler kullanılmamalıdır.),
  • Roketinizin bir adı olmalıdır,
  • Yarışmaya başvururken dört fotoğraf gönderilmesi gerekir:
    • Sizin roketi yaparken çekilmiş bir fotoğrafınız.
    • Roketin son halinin ön ve arka fotoğrafı.
    • Roketin gideceği gök cismini ve görevini anlatan el yazınız ile yazılmış metnin fotoğrafı. (Roketinizin adını bu yazıda belirtebilirsiniz.)
  • Başvurunuzu okul e-posta adresinizle, science.space@eyuboglu.k12.tr adresine yapmalısınız. (Maili yazarken okulunuzu, sınıfınızı ve numaranızı belirtiniz).

YARIŞMA SONUNDA VERİLECEK ÖDÜLLER

Yarışma iki kategoride, ortaokul ve lise seviyeleri kendi aralarında değerlendirilecektir.

• En Yaratıcı Roket
  • En Yaratıcı Uzay Görevi

Kazanan Ortaokul öğrencileri ödülü: Twin Mucit Seti (STEM Eğitim Seti)
Kazanan Lise öğrencileri ödülü: All About Space (Uzay Bilimleri ve Astronomi Dergisi) Yıllık Abonelik

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

• Yarışma koşullarına uygun olmak,
  • Modelin bir rokete ne kadar benzediği,
  • Modelin evde bulunan malzemeler kullanılarak tasarlanmış olması,
  • Modelin ilgi çekici ve yaratıcı olması,
  • Roketin görevinin yaratıcılığı.

JÜRİ ÜYELERİ

• Görsel Sanatlar Bölümü Koordinatörü: Seray İnci