2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı
Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi
Lise Hazırlık ve 9. Sınıflara Kayıt Koşulları

Lise Hazırlık Sınıflarına Öğrenci Kayıt Koşulları

Kurum yönetmeliğimiz doğrultusunda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Eyüboğlu Kolejine ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesine kontenjan dahilinde LGS sonucuna göre okulun ilan ettiği "Genel Yüzdelik Dilim"e giren ve “Öğrenci Tanıma Görüşmesi” sonucu Olumlu olan öğrenciler kabul edilecektir.

• Eyüboğlu Koleji’ne LGS sonucunda ilk %15’lik dilimde olan öğrenciler,
  • Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi’ne LGS sonucunda ilk %10’luk dilimde olan öğrenciler kayıt olabileceklerdir.

Kayıt başvurusu için,

• Önkayıt Formu'nu doldurunuz.
  • Önkayıt Formu doldurulduktan sonra size dönüş yapılarak okul tanıtım ve öğrenci tanıma randevu tarihi verilecektir.
  • Okul tanıtımı ve öğrenci tanıma görüşmesi veli isteğine bağlı olarak online (Google Meet üzerinden) veya yüz yüze gerçekleşecektir.

Kayıt için,

• Okulun ilan ettiği Genel Yüzdelik Dilime giren ve Öğrenci Tanıma Görüşmesi sonucu Olumlu olan öğrencilerin velisine kayıt kabul maili gönderilecektir. Gönderilen mailde yer alan randevu linkine tıklanarak kayıt randevusu alınacaktır.
  • Kayıt işlemleri Çamlıca Kampüsü Genel Müdürlük binasında gerçekleşecektir.
  • Kayıt için gelen velilerimizin gerekli belgeleri getirmelerini rica olunur.
  • E-okul sisteminden çıktısı alınmış olan LGS Sonuç Belgesi okul idaresine ibraz edilecektir.

Kayıt işlemleri Cumartesi günleri de yapılacaktır.

Okul kayıt ücretleri için tıklayınız.

LGS Puan sonucuna göre kontenjan dahilinde verilecek burslar:

Genel Yüzdelik Dilim Aralığı Burs Oranı
(% Olarak)
% 0,00 - % 0,49 100
% 0,50 - % 0,99 75
% 1,00 - % 1,49 50
% 1,50 - % 1,99 25

Kontenjan dahilinde yukarıdaki puan tablosu doğrultusunda burs almaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin 8 Ağustos - 14 Ağustos tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

9. Sınıflara Öğrenci Kayıt Koşulları

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 9. Sınıflarına, LGS Genel Yüzdelik Dilimi sonucuna göre Hazırlık sınıfına kayıt hakkı kazanan, Türkçe ve İngilizce Seviye Tespit Sınavı’nda başarılı olan öğrencilerin kaydı yapılır.

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 9. sınıf seviyesinde, kontenjan olması halinde bir başka okulda hazırlık sınıfı okumuş ve başarı ile sınıf geçmiş öğrencilere Düzey Belirleme Sınavı (DBS) ve Öğrenci Tanıma Görüşmesi uygulanarak açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kabul edilir.

Bu sınav ile ilgili detaylı bilgiyi ilgili okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

10. ve 11. Sınıflara Kayıt Yaptıracak öğrenciler:

Düzey Belirleme Sınavı ve Öğrenci Tanıma Görüşmesi sonuçlarına göre öğrenci alınır. Bu sınav ile ilgili detaylı bilgiyi ilgili okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Kolej, Eyüboğlu Fen Lisesi/Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi son sınıflarına öğrenci alınmaz.

Yurt dışından nakil gelecek öğrenciler:

Düzey Belirleme Sınavı ve Öğrenci Tanıma Görüşmesi sonuçlarına göre öğrenci alınır. Sınav ile ilgili detaylı bilgiyi ilgili okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Başvuru sırasında Denklik Belgesinin getirilmesi gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Nüfus cüzdanının aslı ve arkalı-önlü fotokopisi
  • Öğrencinin altı (6) adet vesikalık fotoğrafı
  • Merkezi Sınav sonuç belgesi

Kayıt için hafta içi her gün 09.00–17.00, cumartesi günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında okul müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

ARA SINIFLARA NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Veli dilekçesi
  • Öğrenim belgesi (Transkript)
  • II. dönem sonu karnesi
  • Yıl içinde disiplin cezası almadığına dair okul idaresinden alınacak belge
  • Yurt dışından gelen öğrenciler için denklik belgesi
  • Nüfus cüzdanının aslı ve arkalı-önlü fotokopisi
  • Öğrencinin altı (6) adet vesikalık fotoğrafı
  • Başvuru sırasında doldurularak imzalanan aday kayıt formu
Ön Kayıt Başvuru Formu
Kolej / Fen Lisesi