2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Eyüboğlu Koleji,
Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi
Lise Hazırlık ve 9. Sınıflara Kayıt Koşulları

Lise Hazırlık Sınıflarına Öğrenci Kayıt Koşulları

Kurum yönetmeliğimiz doğrultusunda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesine ve Eyüboğlu Kolejine, kontenjan dahilinde LGS sonucuna göre "Okulun İlan Ettiği Yüzdelik Dilim"e giren ve “Öğrenci Tanıma Görüşmesi” sonucu Olumlu olan öğrenciler kabul edilecektir.

Kayıt kabul işlemi için öğrenci tanıma görüşmesi yapılması gerekmektedir. Öğrenci tanıma görüşmesi yapılmadan kayıt işlemi gerçekleşmeyeceğinden mutlaka öğrenci ile okula gelinmelidir.

Kayıt için gelen velilerimizin öğrenci nüfus cüzdanını ve E-Okul sisteminden alacağı LGS puan kartının çıktısını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi hakkında bilgi almak ve okullarımızı gezmek isteyen velilerimizin, “Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi Önkayıt Formu”nu doldurup randevu alarak okula gelmelerini rica ederiz.

9. Sınıflara Öğrenci Kayıt Koşulları

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 9. Sınıflarına, Okulun Belirlediği LGS Yüzdelik Dilimi sonucuna göre hazırlık sınıfına kayıt hakkı kazanan ve İngilizce Seviye Tespit Sınavı’nda başarılı olan öğrencilerin kaydı yapılır.

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 9. sınıf seviyesinde, kontenjan olması halinde bir başka okulda hazırlık sınıfı okumuş ve başarı ile sınıf geçmiş öğrencilere Düzey Belirleme Sınavı (DBS) uygulanarak açık kontenjan sayısı kadar öğrenci kabul edilir.

Bu sınav ile ilgili detaylı bilgiyi ilgili okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi 10. ve 11. Sınıflar ile Eyüboğlu Koleji 10, 11. ve IB 1. Sınıflara Kayıt Yaptıracak öğrenciler:

Düzey Belirleme Sınavı sonuçlarına göre öğrenci alınır. Bu sınav ile ilgili detaylı bilgiyi ilgili okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Eyüboğlu Koleji, Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi son sınıflarına öğrenci alınmaz.

Yurt dışından nakil gelecek öğrenciler:

Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce ve İkinci Yabancı Dil derslerinden sınava girer. Türkçe ve İngilizce sınavları kompozisyon bölümünden oluşur, fen ve matematik derslerinden ise temel kavramları ölçen sınavlar uygulanır.

KAYIT DÖNEMİ:

Eyüboğlu Koleji ve Burçak Eyüboğlu Fen ve Teknoloji Lisesi’ne, kurum kayıt takvimine göre kayıtlar yapılır.

Kayıt için hafta içi her gün 09.00–18.00, cumartesi günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında okul müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Nüfus cüzdanının aslı ve arkalı-önlü fotokopisi
  • Öğrencinin altı (6) adet vesikalık fotoğrafı
  • Başvuru sırasında okuldan alınıp imzalanarak doldurulan aday kayıt formu
  • Merkezi Sınav sonuç belgesi

ARA SINIFLARA NAKİL İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER:

• Veli dilekçesi
  • Öğrenim belgesi (Transkript)
  • II. dönem sonu karnesi
  • Yıl içinde disiplin cezası almadığına dair okul idaresinden alınacak belge
  • Yurt dışından gelen öğrenciler için denklik belgesi
  • Nüfus cüzdanının aslı ve arkalı-önlü fotokopisi