EYUBOGLU.K12.TR HABERLER GALERİ VİDEOLAR EĞİTİM YÖNETİM SİSTEMİ YAYINLAR İLETİŞİM /   ENGLISH
  20. VELİ SEMPOZYUMU 16 EKİM 2021 CUMARTESİ
Açış Konuşmacısı
Değerlendirme

Doç. Dr. Marilena Z. Leana – Taşcılar, 2002 yılından beri İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Yüksek lisans ve doktora tezlerini üstün zekalı ve yetenekli çocukların yürütücü işlevleri ve planlama becerileri üzerine yapmış olan Leana-Taşcılar, üstün zekalı çocukların tanılanması, iki kere farklı çocuklar, üstün zekalı bireylerde öğrenme problemleri, beklenmedik başarısızlık, üstün zekalı çocuklarda bibliyoterapi ve özdüzenleyici öğrenme konularında çalışmaktadır.

2007 yılında 4 ay boyunca Amerika Birleşik Devletlerinde bulunmuş ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla ilgili çalışmalar yapmıştır.

2013-2014 yılları arasında Almanya’da Prof. Dr. Albert Ziegler’in öncülük ettiği uluslararası çalışmalara katılmış ve misafir araştırmacı olarak orada üstün zekalı ve yetenekli öğrencilerle ilgili çalışmalar yapma fırsatı bulmuştur.

Ulusal ve uluslararası kongrelerde ve sempozyumlarda bildiriler sunmuş, ulusal ve uluslararası dergilerde alan hakemliği yapmaktadır.

Meslektaşları ve yüksek lisans tez öğrencileriyle birlikte yazdığı Özel Yetenekli Çocukların Psikolojisi (Nobel Yayınevi) isimli kitabın editörlüğünü ve yazarlığını yapmıştır. Ayrıca Destek Yayınlarından çıkan ‘Çocuğum Üstün Zekalı Mı?: Pratik Uygulamalarla Üstün Yetenekli Çocukların Deniz Feneri Olun’ isimli kitabın yazarıdır.

2021 yılında Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı’nın daveti üzerine Türkiye’deki Bilim ve Sanat Merkezleri’nin Rehberlik Programları Etkinlik Kitabı Yazma ve Program Geliştirme Komisyonun akademik danışmanlığını yürütmeye başlamıştır.

Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Copyright © 2009 Eyüboğlu Eğitim Kurumları - Esenevler Mahallesi Dr. Rüstem Eyüboğlu Sokak No:8 34762 Ümraniye İstanbul
Tel: 0216 522 12 12    E-Posta: eyuboglu@eyuboglu.k12.tr