5.6.7.Sınıflar

Eyüboğlu Yaz Okulu, öğrencilerimizin fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyen geniş bir aktivite yelpazesi sunarak onların hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Hafta içi 09.00 – 16.45 saatleri arasında faaliyet gösteren Eyüboğlu Yaz Okulu 2 dönem halinde planlanmıştır. 1. Dönem, 24 Haziran-19 Temmuz, 2. Dönem 16 Temmuz-09 Ağustos tarihlerinde gerçekleşir. İsteyenler her iki döneme de katılabilirler.

5., 6., ve 7. Sınıf öğrencilerinin gelişim seviyelerine uygun olarak düzenlenen program, Bilim Haftası, Sahne Sanatları Haftası, Görsel Sanatlar Haftası ve Teknoloji Haftası olmak üzere öğrencilere her hafta farklı bir tema sunmaktadır. Her haftaya ait tema kapsamında o hafta boyunca öğrenciler, seçtikleri 2 farklı branşa katılım sağlarlar. Her 2 branş için de öğrenciler kendilerine sunulan tercihlerden üç tanesini seçecek ve kontenjan doğrultusunda bu üç tercihten bir tanesine yerleşecektir. Bunun yanı sıra tüm öğrenciler, her gün yüzme ve dönemlik olarak seçtikleri bir spor aktivitesine katılırlar.

Okula kendi imkanları veya okul servisleriyle gelen öğrenciler, güne müzik eşliğinde sabah sporu ile başlar, sabah kahvaltısının ardından kendilerine verilen program doğrultusunda spor, bahçe aktiviteleri, yüzme ve diğer etkinliklere katılırlar. Öğle yemeğinden sonra da bu doğrultuda devam eden program ikindi kahvaltısının ardından sona erer.

Yaz okulumuz alanlarında uzman eğitmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmekte, bu yaş grubuna yardımcı öğretmenlerimiz de destek vermektedir. Ayrıca kampüslerimizde yaz okulunun genel akışından sorumlu bir öğretmenimiz de bulunmaktadır. Yapılan etkinlikler her hafta veli bültenleri ile öğrencilerin aileleriyle paylaşılmaktadır Yaz okulunun her döneminin son gününde (19 Temmuz - 9 Ağustos) öğrenciler küçük bir gösteri yaparak katılım sertifikalarını alırlar.